SchilderScholte architecten

SchilderScholte-GerritSchilder-AuckPetershuis-KantoorPaviljoenSchilderScholte-GerritSchilder-AuckPetershuis-leiengevelSchilderScholte-GerritSchilder-Nido-vestibuleSchilderScholte-GerritSchilder-Nido-pantrySchilderScholte-GerritSchilder-AuckPetershuis-tuinSchilderScholte-GerritSchilder-AuckPetershuis-maquetteSchilderScholte-GerritSchilder-AuckPetershuis-doorsnedeSchilderScholte-GerritSchilder-AuckPetershuis-plattegrondSchilderScholte-GerritSchilder-Nido-archiefkastSchilderScholte-GerritSchilder-Nido-directiekast

old burger weeshuis

Een vroeg voorbeeld van duurzaam bouwen. Herbestemming en uitbreiding van een voormalige 19e eeuwse patricierswoning (rijksmonument) tot kantoor met directie paviljoen. Momenteel onderkomen voor het Huis voor de Wadden.

locatie:
Leeuwarden
programma:
1.150 m2
client:
stichting Nido
Old Burger Weeshuis

bouwmanagement:
Rijksgebouwendienst
directie noord

support:
Heldoorn Ruedisulj architecten
Monumentenadviesbureau Maters & Begeer
Meubelmakerij
Veldman & Wörsten

status:
ontwerp 1999
opgeleverd 2000